Анталия и мистичната Кападокия с директен чартърен полет от София

Вид транспорт: Самолет Самолет
Код на програма: E-179
8 дни / 7 нощувки
Дати на отпътуване:

Цена от: 825 лв.

Начална дата Крайна дата Цена Резервирай
  • Програма
  • Цената включва
  • Цената не включва
Ден 1. София – Анталия

Отпътуване от летище София с директен чартърен полет до Анталия. Посрещане на туристите от представител на фирмата партньор. Трансфер до хотела в град Алания и настаняване. Вечеря. Нощувка.


Ден 2. Алания, Анталия – Коня – Кападокия

Закуска. Рано сутринта отпътуване за Кападокия - уникален и исторически значим район, известен със своите спиращи дъха пейзажи, пещерни жилища, скални църкви и богато културно наследство. По пътя – разглеждане на Коня – градът на Мевляна и танцуващите дервиши, който съчетава в себе си по удивителен начин древност и съвремие. Някога в града се събирали източни учени и религиозни дейци. Свой пристан намерил мистика и поет Мевляна Джеляледдин – Руми. След неговата смърт учениците му основават Орденът на дервишите. Те са известни в цял свят с техния мистичен танц наречен „сема”. „Сема“ в превод означава „небе“, а самият танц е връзка между земния и небесния свят.
Настаняване в хотела. Вечеря. Нощувка.


Ден 3. Кападокия – Ючхисар – Гьореме – Аванос

По желание и срещу допълнително заплащане - полет с балон над уникалната долина с разломи и невероятно красиви геоложки формации в Кападокия. Тръгване от хотела към 5:00 ч. сутринта, денят за провеждане на мероприятието може да бъде сменен в зависимост от метеорологичните условия. Закуска. Отпътуване към живописното градче Ючхисар. По пътя – кратка фото пауза в долината Гювенджерлик или Долината на гълъбите. В миналото там са живеели гълъби в „къщички”, издълбани в скалите от местните жители, които са били обучавани да разнасят писма, много характерен за тези времена метод за комуникация. Възможност за посещение на крепостта Ючхисар, която се явява най-високата точка (над 1300 м) в област Кападокия и една от най-известните туристически атракции. Множество жилища, храмове и гробове, издълбани в скалата, са свързани помежду си със стълби, тунели и проходи. Приличащи на воденични камъни врати, пазят входовете от нежеланите посетители. От върха на крепостта се разкрива невероятна гледка към красивия пейзаж на Кападокия. Екскурзионната програма продължава с разглеждане на музея на открито „Гьореме”. Музеят е в списъка на ЮНЕСКО за световно наследство от 1985 г. и е известен с резбовани църкви, датиращи от ранните периоди на християнството. Можете да видите много останки от манастири, стенописи от Библията и да се удивите от факта, че някои от тях са на повече от 1600 години. Фотопауза в „Долината на влюбените”. Разглеждане на Аванос, наричан от хетите Венеса, който още от древността е известен като центът на грънчарството и занаятите. Градът е разположен на двата бряга на най-дългата река в Турция - Казълърмак (в превод „червена река”). Именно от нейните наноси се добива специалната червена пръст, която се използва от грънчарите в региона за направата на цветна керамика. Посещение на традиционно грънчарско ателие.
Връщане в хотела. Вечеря.
Възможност за посещение на традиционен ресторант в Кападокия с богата фолклорна програма (с включена вечеря, напитки и програма).
Нощувка.


Ден 4. Кападокия - Каймаклъ

Закуска. Посещения на подземния град Каймаклъ. За първи път отваря врати за туристите през 1964г. Древното му име е Енегуп.Той е бил построен като скривалище за защита от вражески нападения. Изкопани под земята в скалите са около сто тунела, свързващи различни помещения, разположени около дълбока вентилационна шахта. Тунелите са тесни и с нисък свод - човек преминава приведен през тях. За туристите е отворена само част от града. Следващата ни спирка е селцето Ортахисар, в което ще видите 90-метровата скална цитадела в центъра, наречена от жителите Сиврикоя. Цитаделата е типичен пример за изсечено в меката вулканична скала укрепление, ползвано през византийско време от местното гръцко население за защита от арабските нападения. По пътя – кратка фото пауза при природния феномен „Трите красавици”, срещан още като „Трите грации” или „Трите феи”. Представляват скални образувания, приличащи на комини с шапките си, които са се превърнали в символ на Кападокия. Възможност за допълнителна екскурзия „Сема“ - вечерта ще можете да се насладите на мистична церемония, наречена «въртящи се дервиши» с хипнотизираща молитва и божествено служение, в един от приказните керван – сараи.
Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.


Ден 5. Кападокия – Алания, Анталия

Закуска. Рано сутринта отпътуване за град Алания, Анталия. По пътя посещение на най-големият кервансарай в Турция - „Султан хан” с площ от 4900 кв.м. Сараят е поръчан през 1229 г. от султан Аладин Кейкубад I и е бил построен от архитект Мухамет от Сирия. Комплексът включва голям вътрешен двор с двуетажна джамия в центъра, величествена покрита зала, както и хамам. Пристигане в Алания. Настаняване в хотела. Вечеря. Нощувка.


Ден 6. Алания, Анталия

Закуска. БОНУС: Обзорна обиколка на град Алания. В този ден ще имате възможността да видите крепостта на Алания и пещерата „Дамлаташ”, която е открита случайно по време на добив на камък за изграждането на крепостта през 1948 година. Името на пещерата идва от две турски думи: damla - капка, taş – камък . Кратка фотопауза на най-известният плаж в Алания - плажът на Клеопатра, за който се твърди , че е мястото, където Марк Антоний и Клеопатра са се отдавали на своята любов. Посещение на магазин за кожа и текстил. Връщане в хотела. Свободна време. Нощувка.


Ден 7. Алания, Анталия

Закуска. По желание и срещу допълнително заплащане:
* Комбо сафари – ATV + Рафтинг
* Разходка с пиратско корабче
(панорамна обиколка из красивите заливи на Алания, посещение на Пиратската пещера, Пещерата на влюбените и Фосфорната пещера). Свободно време за плажуване и гмуркане.
Връщане в хотела. Свободна време. Нощувка.


Ден 8. Алания – София

Закуска. Tрансфер от хотела до летището в Анталия. Излитане за София с чартърен от Анталия.

 

ПОЛЕТНО РАЗПИСАНИЕ:

Заминаване:
София - Анталия, полет XQ 651, излитане от летище София в 09:40 ч., кацане на летище Анталия в 11:20 ч.
Връщане:
Анталия - София, полет XQ 650, излитане от летище Анталия в 06:50 ч., казане на летище София в 08:40 ч.


Предлагаме възможност за двупосочен трансфер до/от летище София срещу минимално доплащане по следните маршрути: 

Маршрут 1
Сливен - Н. Загора - Ст. Загора - Чирпан - Пловдив - Пазарджик
Доплащане за отпътуване от Сливен и Н. Загора - 60 лв.
Доплащане за отпътуване от Стара Загора и Чирпан - 55 лв.
Доплащане за отпътуване от Пловдив и Пазарджик - 30 лв.

Маршрут 2
Габрово - Казанлък
Доплащане за отпътуване от Габрово - 60 лв.
Доплащане за отпътуване от Казанлък - 55 лв.

Маршрут 3
Омуртаг - Търговище - Шумен - Разград - Попово - В. Търново
Доплащане за отпътуване от Омуртаг, Търговище, Шумен - 65 лв.
Доплащане за отпътуване от Разград, Попово, В. Търново - 60 лв.

Важно:
*Трансферите се извършват при минимум 8 човека от град. 
*Туроператорът потвърждава трансфера до 7 дни преди датата на отпътуване!
*Уведомление по Viber или телефон за точния час и място на отпътуване се изпраща на туриста 3 дни преди датата на отпътуване. Ако туристът не е получил такова, е негов ангажимент да се свърже с офиса, където е направил своята резервация, за да получи информация. 

 

ВАЖНО:
*Трансферът от летището до хотела е с продължителност около два часа и половина.
*При някои от допълнителните екскурзии е възможно ползване на градски транспорт.
*Допълнителни екскурзии се заплащат на място на фирмата-партньор.
*Туроператорът не носи отговорност при промяна на входните такси.
*Музеите изискват документ за самоличност при ползване на намаление.
*Турох.ператорът си запазва правото при необходимост да променя последователността на изпълнение на различните елементи на програмата.
*Туроператорът не носи отговорност пред граничните власти за нередовни документи от страна на туристите или липса на такива;
*Хотелите по програмата могат да бъдат заменени с други от същата или по висока категория, без предварително уведомяване от страна на туроператора.
*Неявяването в точният час на тръгване и на определените срещи по време на програмата се счита за отказ от пътуване и туроператорът не носи отговорност и не възстановява вече заплатените суми.
*Програмата като цяло не е подходяща за лица с ограничена подвижност.


Условия за записване:
*Внасяне на 30% капаро;
*Доплащане не по-късно от 20 дни преди заминаване;
*Цената е валидна при група от минимум 35 човека;
*Срок за уведомяване при недостатъчен брой записани туристи - 7 дни преди датата на отпътуване.


Такса прекратяване:
Потребителят има право да прекрати договора за туристически пакет по всяко време преди започването на изпълнението на туристическия пакет, като заплати на туроператора такса за прекратяване на договора в размер, определен съобразно момента на прекратяване на договора, както следва:
‐ 30% от общата цена на туристическия пакет, ако анулацията е направена в срок до 30 дни, считано от датата на сключване на договора, но не по-късно от две седмици преди започване на изпълнението на туристическия пакет;
‐ 50 % от общата цена на туристическия пакет, ако анулацията е направена 31 дни след датата на сключване на договора, но не по-късно от две седмици преди започване на изпълнението на туристическия пакет;
‐ 100% от общата цена на туристическия пакет, ако анулацията е направена от 14 и по-малко дни преди датата на започване на изпълнението на пакета или неявяване за отпътуване.


Необходими документи:
*Лична карта или валиден задграничен паспорт минимум 6 месеца след датата на връщане;
*За деца до 18 год., пътуващи с един родител или без родител, нотариална заверка от единия или двамата родители.
*Деца до 18 год. с различна фамилия по паспорт от единия родител, на граница трябва да представят оригинал и копие от акта за раждане.


Медицински и визови изисквания:
*Няма медицински и здравни изисквания, свързани с пътуването.
*До държави от ЕС и Сърбия, Македония, Албания, Босна и Херцеговина, Черна Гора, Швейцария, Швеция, Финландия, Норвегия и Исландия се пътува с валидна лична карта. До всички останали държави се пътува със задграничен паспорт, валиден най-малко 6 месеца след датата на завръщане.

Пакетната ценa включва:
*Самолетен билет София – Анталия – София с включени летищни такси;
*Ръчен багаж до 8 кг. и чекиран багаж до 20кг. на човек;
*Всички трансфери, включени в програмата;
*4 нощувки в Алания, Анталия в хотел 5* на база All Inclusive изхранване;
*3 нощувки в Кападокия (в района на град Юргюп и Аванос) в хотел 4* на база HB (закуска и вечеря) без включени напитки;
*БОНУС: Обзорна обиколка на град Алания;
*Обслужване в Кападокия с лицензиран екскурзовод на български език;
*Представител от туристическата фирма партньор.
Пакетната ценa НЕ включва:
*Разходи от личен характер;
*Допълнителни екскурзии – плащат се на място на фирмата-партньор;
*Входни такси на музеите в Кападокия:
- Подземния град Каймаклъ - 300 турски лири
- скалните църкви в Гьореме - 480 турски лири и Учхисар - 120 турски лири
- Кервансарай "Султанхан" - 40 турски лири
- Черната църква в Гьореме – 130 турски лири
- долината Паша Байлар - 280 турски лири
Важно: Възможно е към датата на отпътуването да има промени в цените на входните такси;
*Екскурзия „Сема“ (въртящите се дервиши) – 25 евро на човек. Деца до 11.99 г. посещават екскурзията безплатно;
*Полет с балон над Кападокия - приблизителна цена 250 евро.  Деца до 7 г. не се допускат;
*Вечеря в традиционен ресторант в Кападокия с богата фолклорна програма (с включена вечеря, напитки и програма) - 35 евро на човек. Деца до 11.99 г. посещават ресторанта безплатно;
*Комбо сафари – ATV + Рафтинг - 50 евро на човек с включен обяд;
*Разходка с пиратско корабче (панорамна обиколка из красивите заливи на Алания, посещение на Пиратската пещера, Пещерата на влюбените и Фосфорната пещера). Свободно време за плажуване и гмуркане - 35 евро на човек с включен обяд и напитки;
*Такса обслужване на екскурзовода и шофьора в размер на 15 евро на човек за целия престой;
*Горивна такса, в случай, че има промяна в цените на горивата и авиокомпанията начисли такава, туристите ще бъдат информирани до 14 дни преди полета.

Оферта № Е179